Monday, 1 June 2009

Despre management si riscuri

Aseară, la sport.ro Marian Iancu intra în direct la aproximativ o oră şi jumătate după incheierea meciului Poli Timişoara - Unirea Urziceni (1:2), mai târziu decât deobicei, ceea ce e de înţeles după un asemenea meci important, mai ales că a şi fost pierdut.

Pe un ton calm, liniştit, probabil eliberat de sentimentele dure, puternice trăite imediat după terminarea disputei, el anunţa:

E prea mare riscul şi nu merită! Gabi nu va mai fi pe bancă la meciul cu CFR, din finală!

Ceea ce înseamnă că domnul Preşedinte a făcut în prealabil o analiză a riscurilor. A luat în calcul toate variantele posibile şi a aproximat riscul asociat fiecăreia. Conform datelor adunate, bineînţeles. Trebuie că i-a dat că varianta rămânerii lui Gabi Balint pe banca echipei este cea mai riscantă, sau măcar există o variantă mai puţin riscantă şi care poate fi implementată înainte de ultimele două jocuri rămase din acest sezon.

Probabil că acea oră şi jumătate a folosit-o mai mult decât pentru a se linişti. Dând dovadă de bune calităţi manageriale, el a utilizat acest timp pentru a evalua situaţia şi a stabili repede ce decizii trebuie luate pentru ca mersul echipei să fie cel mai bun cu putinţă în condiţiile date.

De asemenea, a ţinut să ofere şi câteva din datele adunate, prezentate sub forma unor comparaţii valorice:

Diferenţa dintre Petrescu şi Balint e ca de la cer la pămînt.

Poate că pe lângă compararea antrenorilor între ei, ar fi utilă şi o comparaţie între sine şi alţi manageri din fotbalul românesc.

Citate aproximative oferite de violamania.ro

No comments: